Благодаря Ви за доверието! Приел съм работата си  като мисия

...
Благодаря Ви за доверието! Приел съм работата си  като мисия
Коментари Харесай

Златко Живков тръгва уверено към седми мандат като кмет на Монтана /снимки/

„ Благодаря Ви за доверието! Приел съм работата си  като задача и идея. Има още доста неща, които би трябвало да създадем и до момента в който чувствам Вашата поддръжка ще не преставам да работя настойчиво за по-доброто бъдеще на Монтана. ” С тези думи стартира обръщението си кметът на Монтана Златко Живков при оповестяването на кандидатурата си за идващ мандат. Традиционно събитието бе извършено на поляните в подножието на лесопарк Калето при Извора. Пред стотици свои последователи Живков направи обзор на по-големите планове, изпълнени през последните 24 години.
Европейските вложения в Монтана стартират още с предприсъединителните фондове.  Преди присъединението на България към Европейски Съюз общината построява посредством програма  ИСПА хранилище за твърди битови боклуци и градска пречиствателна станция за отпадни води. След 2007 година е направена сепарираща и композираща съоръжения, хранилище за едрогабаритни и рискови боклуци и  изпълнена е реорганизация на водопроводната и канализационната мрежа. В развой са дейностите за възстановяване качеството на въздуха по стратегиите Лайф и ОПОС. По „ Региони в напредък ” са  актуализирани парковете на Монтана, общинските учебни заведения, най-старото читалище „ Разум ” и 22 обществени жилища.
Инвестициите по изпълнените европейски планове от 2007 година до момента надвишават междинното за страната и се пресмятат на 198 милиона лв.
За 18 години е  построен най-големия нов храм „ Свети Дух ” в Монтана Това е напълно инвестиция на общината от лични средства. Построени са още пет нови селски църкви. Ремонтирани са улици,  булеварди, междублокови пространства. Санирани са всички детски градини и ясли.
В годините, които предстоят ще бъдат изпълнявани европейски планове, готови от настоящия екип на общината. По новата стратегия за Интегрирани териториални вложения Монтана и Враца ще аплайват със взаимни планове, които се пресмятат на 100 милиона лв.. В тях са включени съществени поправки и модернизиране на библиотеката, младежкия дом, трагичния спектакъл и историческия музей, както и въвеждане на екологичен публичен превоз.
В поддръжка на кандидатурата на кмета Живков за седми мандат се изрече доцент Борислав Великов - ръководител на Народното събрание през 2005 година, един от най-активните депутати от област Монтана, пословичен  с благотворителните си каузи в района, ориентирани към  образованието, опазването на здравето, общественото подкрепяне, културата и спорта.
„ Кметове като Златко Живков са упора на страната в интервали на рецесия, каквато претърпяваме в последните години, съобщи доцент Борислав Великов. Надявам се да подкрепите него, листа за общински съветници на обединението и претендент кметовете й в селата. ”
Народният представител на област Монтана от ГЕРБ- Съюз на демократичните сили Ирена Димова бе безапелационна, че седмият  мандат на Златко Живков ще бъде по-силен от предходните ”
Гост на събитието бе и доктор Илко Семерджиев – Вицепремиер в служебното държавното управление на Огнян Герджиков през 2017 година Министър на опазването на здравето в държавното управление на ОДС от 1999 до 2001. Един от основателите и пръв шеф на Националната здравно осигурителна каса
 „ Подкрепям кмета Живков от 1999 година. Заедно открихме Районната здравно осигурителна каса и центъра за незабавна здравна помощ. Вярвам, че екипът е гаранция за триумф, а Златко Живков съумя да събере един добър екип.  Политиката е специалност и непрофесионалисти не би трябвало да употребяват локалната власт като тренажор, тъй като нанасят непоправими вреди ”, съобщи доктор Илко Семерджиев
От националния изпълнителен съвет на Съюз на демократичните сили представител бе Д-р Антон Койчев – ръководител на Съюз на демократичните сили – София, общински консултант в Столична огромна община.
„ За мен няма млади и остарели кметове има можещи и не можещи. Кметът Живков е образец за сполучлив кмет и по тази причина доверието, което имат хората към него е огромно ”, сподели доктор Антон Койчев.
Към множеството хора се обърна и  Иво Иванов – ръководител на Общински съвет Монтана четири мандата.
„ Златко Живков е водач. Той е катализатор за смяната. Не се задоволява с постигнатото, схваща потребностите на хората и играе основна роля за просперитета на обществото, съобщи Иванов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР